Hallo Residentie
Image bonjour Condo

Syndicus flatgebouwen verduistert 35.000 euro

Een vrouw uit Stalhille riskeert een celstraf voor de verduistering van 35.000 euro. Syndicus E.H. haalde het geld - telkens kleine bedragen - van de rekeningen die toebehoren aan mede-eigenaars van 22 appartementsgebouwen in en rond Knokke.
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Wooncrisis: Homans weigert in te binden

Vlaanderen zal zelf geen extra inspanningen leveren om erkende vluchtelingen te huisvesten. Ze worden geholpen door onze bestaande diensten, stelt minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA). Het zijn de lokale besturen die in de bres moeten springen.
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Brussel doet niet-Brusselaars meer betalen voor investering in vastgoed

De Brusselse regering wil de personenbelasting en de regis- tratierechten voor Brusselaars verlagen. Ze doet dat door de woonbonus te schrappen en de onroerende voorheffing te verhogen.
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Surfen op vastgoed

In al het beursgewoel van de afgelopen weken is er één sector die opvallend goed stand houdt: die van de gereglementeerde vastgoedvennootschappen. Frank Vranken, chief strategist en gerenommeerd vastgoedspecialist bij Puitlaetco Dewaay, geeft tips en toelichting voor beleggers die willen meesurfen op dit succes.
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

"Deze mastodont past hier niet"

Buurt Verhindert bouwproject met 140 koten van gebroeders Moureau.
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

+6,2% meer vastgoedtransacties in vergelijking met vorig jaar

De ‘Notarisbarometer’ van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat peilt o.a. naar de activiteiten van de bevolking inzake vastgoed. In het 2de trimester 2015 steeg het aantal vastgoedtransacties met +6,2% in vergelijking met het 2de trimester 2014. Vooral in juni was het bijzonder druk op onze vastgoedmarkt (+18%).
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Homexpo

Homexpo is in België de eerste gratis beurs voor het grote publiek die gespecialiseerd is in residentieel vastgoed. Homexpo brengt de verschillende sectoren van het Belgische vastgoed samen onder één dak om beter te beantwoorden aan de behoeften die de bezoekers hebben bij hun zoektocht naar vastgoed en informatie. Alle professionals op deze...
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

NOTARISBAROMETER 2DE TRIMESTER 2014

Veel vastgoedtransacties De vastgoedindex, die het aantal vastgoedtransacties in ons land in kaart brengt, klokt in het 2 trimester 2014 af op 105,3. In het 1ste trimester van dit jaar ging het om een index van 105,0.
In vergelijking met het 2de trimester 2013 zien we een stijging van +1,8% wat het aantal...
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Keuze syndicus mag je niet alleen van prijs laten afhangen

Het beheer van een appartement is er de laatste jaren niet eenvoudiger op geworden. De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) vraagt mede-eigenaars om bij de keuze van hun syndicus niet alleen naar de prijs te kijken.
Professionaliteit heeft een prijs, onder dat motto wil de sectororganisatie appartementsbewoners wijzen op het...
**Lire la suite...
Image bonjour Condo

Seminarie Duurzaam Bouwen: Zoom op de kleinschalige warmtekrachtkoppeling (< 50 kWe)

Zoom op de kleinschalige warmtekrachtkoppeling (< 50 kWe) Stand van zaken, integratie, kosten en rentabiliteit 25 april 2014 van 9.00u tot 16.30u te Brussel
**Lire la suite...